Tip 2: Voorkom een zonnesteek Bij extreme warmte kunt u een zonnesteek bij uw kat voorkomen door…

Tip 2: Voorkom een zonnesteek
Bij extreme warmte kunt u een zonnesteek bij uw kat voorkomen door haar binnen te houden in een koele kamer en voor voldoende schaduw te zorgen.
U kunt haar vacht ook nat maken met behulp van een vochtige doek; daarnaast kunt u haar met haar voeten in een bak met koel water zetten of en koude kompres onder haar nek binden.
Probeer ook een zak diepvries erwten in een handdoek te wikkelen en deze op haar slaap-/rustplaats te leggen, zodat ze een koele plek heeft. De erwten zullen zich automatisch aan haar lichaam aanpassen.

Symptomen van een zonnesteek zijn hijgen, onrust, verhoogde hartslag, hyperventilatie (rassen met een platte neus laten dit eerder zien vanwege eerder dichtzittende luchtwegen) , donkerrood gekleurd tandvlees, sloomheid, verhoogde lichaamstemperatuur (de temperatuur van uw kat ligt normaliter tussen 38.1 en 39 graden Celsius).

(Feed generated with FetchRSS)