Röntgenfoto

Röntgenfoto's


Bij Kattenkliniek Winterswijk wordt gebruik gemaakt van een digitale röntgenontwikkelmachine en digitale röntgenfoto’s van zeer hoge kwaliteit.

 

 

 

Het maken van digitale röntgenfoto’s heeft ten opzichte van de oude techniek veel voordelen.

We hebben zeer snel inzicht, de foto’s zijn van zeer goede kwaliteit, je kunt het beeld makkelijk vergroten waardoor kleine details nog beter zichtbaar worden, foto’s zijn makkelijk te versturen bijvoorbeeld naar de specialist of radioloog voor overleg en er hoeven geen milieubelastende ontwikkelvloeistoffen en foto’s afgevoerd te worden.

Middels deze foto’s kunnen wij een zeer uitgebreid scala van aandoeningen zichtbaar maken zoals fracturen, tumoren, blaasstenen etc.  Ze zijn ook zeer belangrijk bij het vaststellen van bijvoorbeeld artrose. Veel oude katten lijden hieraan zonder dat de eigenaar dat in de gaten heeft. De kat springt niet meer in een keer op het aanrecht maar gebruikt bijvoorbeeld een tussenstation, de kat verzorgt zich minder goed omdat hij last heeft van bijvoorbeeld zijn rug. Artrose bij de kat is goed te behandelen.

Naast het maken van ‘gewone’ foto’s is de kliniek ook in het bezit van een dentale röntgenbuis voor het maken van gedetailleerde foto’s van het gebit van de kat.