Opname in de kliniek

Verblijf in de kliniek


Wanneer uw kat bij ons in de opname verblijft, willen wij het hem/haar zo fijn mogelijk maken.  Dit doen wij volgens de richtlijnen van de ISFM, de Internationale Society of Feline Medicin.

Zij hebben deze richtlijnen gemaakt om het bezoek aan de praktijk voor de kat met zo min mogelijk stress te laten verlopen. Want voor iedere eigenaar en kat is de reis naar de praktijk en het onderzoek al spannend genoeg. Een dag of nacht opname op de kliniek, voor een gebitsbehandeling, een operatie of vanwege ziekte gaat vaak gepaard met veel stress en stress is voor katten ongezond.

 

Dagopname

Voor de meeste behandelingen is een dag opname vereist. De kat wordt ‘s ochtends opgenomen en het opnamehok is voorzien van een deken, een onderlegger, een speeltje en liefst iets wat van bij u thuis komt (bijvoorbeeld een dekentje met de geur van thuis of een speeltje). Daarnaast maken we gebruik van feromonen en catnip. Ook de interactie met andere katten en honden wordt zoveel mogelijk vermeden.

Na de behandeling zorgen we met behulp van snuggels en kruiken dat de lichaamstemperatuur op peil blijft, krijgt hij via een infuus vocht indien gewenst en natuurlijk is goede pijnstilling ook niet weg te denken. Wanneer hij/zij weer helemaal goed wakker is wordt hem wat water aangeboden. In die tijd wordt ook u als eigenaar gebeld en dan kan de kat weer fijn naar huis.

Uw kat moet een nachtje blijven

Als uw kat een nacht bij ons moet blijven in verband met een infuus of neussonde, beschikken wij over een ruim nachthok met lekkere dekens, een kleine kattenbak en een schuilplek.

Vanwege onze openingstijden, doordeweeks van 7.45 uur tot 19.30 uur, zal uw kat een deel van zijn verblijf alleen op de praktijk doorbrengen. Afhankelijk van de medische noodzaak zal uw kat ’s avonds of ’s nachts bezocht en gecontroleerd worden.

In het weekend geldt het zelfde. De zaterdagochtend zijn wij altijd van 7.45 uur tot 12.00 uur aanwezig, maar de rest van het weekend zal uw kat indien noodzakelijk een aantal keren per dag gecontroleerd en verzorgd worden. Wilt u graag meer duidelijkheid hierover bespreek dit dan met de behandelend dierenarts.

Eigen voeding

Als uw kat voor een opname van minimaal 24 uur op de praktijk verblijft is het belangrijk dat hij zijn eigen voeding van thuis heeft. Er kan u gevraagd worden deze mee te nemen.

Bezoekuren

Wij kunnen het ons voorstellen dat u graag uw kat even wilt zien als hij bij ons in de opname is voor een langere tijd. Hiervoor hebben wij geen vaste tijden ingesteld.

Mocht u bij uw kat willen kijken, bel ons dan van te voren even. Wij kunnen dan zorgen dat we tijd hebben voor uw bezoek en uw vragen.

Intensieve zorg

Bij Kattenkliniek Winterswijk beschikken we over ruime opname hokken en goed opgeleide paraveternairen die uw kat goed kunnen verzorgen tijdens ziekte.

Voor intraveneuze vochttoediening maken wij gebruik infuuspompen zodat uw kat nooit te veel of te weinig vocht toegediend krijgt. In de avonduren en ’s nachts is beperkte toezicht.

3 - sterren opname

Onze opname hokken zijn ruim en voldoen dan ook ruimschoots aan de eisen die de ISFM hiervoor stelt.

Naast dat de hokken zijn voorzien van goede zachte vetbedden, krijgt uw kat ook een kattenbak en een fijne ‘schuilhut’. Katten zitten van nature graag ergens in zodat ze zich kunnen verstoppen. Dit  samen met feromonen spray’s en speelgoed in het hok maken moeten de opname van uw kat zo aangenaam mogelijk maken en er voor zorgen dat er spoedig herstel optreedt.