EEN KORTHARIGE VACHT

is extra verzorging wel nodig?

Kortharige katten


Katten met een kortharige vacht zoals de Europese korthaar en de Brits korthaar hebben in sommige gevallen ook extra vacht verzorging nodig.

Wat is belangrijk om te weten over de vachtverzoring van deze rassen.

De kortharige vacht

Zelfs voor deze katten is een borstelbeurt een fijne en soms noodzakelijke aangelegenheid.

Wanneer de kat jong is kan de kortharige kat zijn eigen vacht nog zelf onderhouden. Echter is het wel verstandig om af en toe uw kat te helpen. Dit voorkomt dat de kat alle haren binnen krijgt, en dus last krijgt van vervelende haarballen. En tevens zult u veel minder losse haren in uw huis hebben. U kunt de wolharen die loskomen in de vacht zelf verwijderen met een geschikte kam voor uw kat.

Natasja kan u hierover advies geven en kijken welke kam het meest geschikt is voor uw kat. Om ervoor te zorgen dat de kat dit toelaat, is het noodzakelijk dat u uw kat de rest van het jaar ook regelmatig kamt.

Vooral bij oudere katten zien we dat er problemen ontstaan op de achterhand. Dit komt omdat de kat daar niet goed meer bij kan of dat de beweging pijnlijk is door bijvoorbeeld artrose. Goede hulp bij de vacht verzorging is dan erg belangrijk. Daarom is het goed om ze al op jonge leeftijd te laten wennen aan het trimmen, ook al hebben ze een kortharige vacht.

Lukt het u niet om uw kat thuis goed te kammen dan kan Kattentrimsalon Winterswijk een uitkomst bieden.